Vivat Zelňák – Slavnost jahod a třešní

17. – 18. června 2016

Street food festival s doprovodným programem

pátek 17. června: 11.00 – 21.30 hod.
sobota 18. června: 9.00 – 15.00 hod.

 

RESTAURACE

Veselá vačice

  • Restaurace Veselá vačice si pro vás připravila toto menu:
  • Bánh-mì bageta s kuřecím masem a jahodovou chilli omáčkou
  • Bulgurovo-čočkový salát s grilovanou zeleninou, olivami, rebarborou a pecorinem
  • Mascarpone s jahodami a čokoládovou hlínou

Mikrofarma & DeguŠtace

Tým z Mikrofarmy – brněnské zrárny a řeznictví s úctou k masu a jejího bistra DeguŠtace připravil třešňovo-jahodové menu:

  • HOT DOG s ručně dělanou parmezánovou klobáskou z farmářského vepřového a jahodovou salsou v máslové housce
  • BURGER z vyzrálého hovězího s třešňovou salsou a čerstvým sýrem v máslové briošce.

Jedna báseň Bohunice

 

NÁPOJE

Adam Neubauer

Adam Neubauer se svým krásným novým strojem připraví espressa, ristretta, cappuccina a flat whity.

Rebelbean

Pojízdný stánek Rebelbean bude podávat filtrované kávy a cold-brew, tedy zastudena extrahované kávy.

Víno J. Stávek

Víno J. Stávek je jeden z mála tuzemských producentů fortifikovaných vín. Se svými rosé sklízí medailová ocenění a zaměřuje se na cuvée, těžící ze zkušeností několika generací vinařů. Ve Vinařském dvoře v Němčičkách pokračují ve stoleté tradici svého pradědečka, vyhlášeného vinaře a hostinského. Vinařské umění a přívětivost k hostům se odráží v současném přístupu k výrobě, vinařské turistice a vinném vzdělávání. Tyto aktivity dokonale vystihují moto vinařství Bavíme se (s) vínem.

SELFTea

Břeclavští SELFTea k tématu jahod a třešní přivezou:

  • Rooibos BIO Mango & Strawberry
  • Rooibos Chilli & Cherry

na Zelňáku si také můžete koupit jejich sadu na výrobu čaje podle svého gusta – krabičku a pytlíčky.

Pánkovo bylinné a ovocné víno

 

DALŠÍ PRODEJCI

Rukodělné pekařství Páj pâtisserie

Kombinace jahody-rebarbora-těsto je ozkoušená, prověřená a vysoce funkční. Pokud váháte, přesvědčí vás o tom nové rukodělné pekařství Páj pâtisserie

Moravia – výroba oplatkového pečiva & Jeřábkova pekárna s.r.o
Protože jsou to pekaři malí a tudíž pružní, i tentokrát si připravují vypečené speciality. Tak namátkou:

  • lázeňské oplatky jahodové, višňové, příchuť čoko-višeň a medovník
  • výborné tlačené hodové koláče s náplní jahodovou, třešňovou, s pudingem a jahodami, s pudingem a třešněmi
  • velké Bítešské koláče s tvarohem a jahodovou náplní, s tvarohem a třešňovou náplní
  • grahamový šáteček s náplní višňovou, jahodovou a třešňovou
  • koblížky s jahodovou marmeládou

…a kromě tematického pečiva budou i různé druhy kváskových chlebů, drobného pečiva a dalších druhů oplatků jako na předešlých akcích.

Slovenské sýry

Na stánku Slovenských sýrů dostanete jahodové jogurty, jahodové kefíry a kromě toho si na ochutnávce můžete vyzkoušet, jak jdou dohromady slovenské tradiční sýry s jahodami. Slovenské sýry v Brně prodávají tradiční slovenské sýrařské výrobky – korbáčiky, pareničky, oštiepky, brynzu, máslo, ovčí sýr, ovčí jogurty, žinčicu, různé druhy ochucených sýrů a kozí sýry a jogurty. Vyrábí se tradičními postupy v okolí oravské obce Zazrivá.

ALL-IN FRESH
Co by to bylo za slavnost jahod a třešní bez zmrzliny? Proto budeme na Vivat Zelňáku mít poctivou jahodovou i třešňovou zmrzku, kterou nám vyrobí, přivezou a do kornoutů nacpou ALL-IN FRESH!

Nebeské dortíčky

Vanda – ovocné sirupy a marmelády

ČistéDřevo.cz

Staročeský perník

 

DOPROVODNÝ PROGRAM

Pátek 17. června

  • 16.00 Kuchařská show Věry „Věrušky“ Strnadové
  • 17.00-21.30 Tereza Škrháková (akordeon)

Sobota 18. června

  • 9.00-13.00 Dětská dílna: výroba odznaků (placek)
  • 10.00-13.00 Pouliční divadlo

 

Kontaktní osoba pro nábor prodejců

Raed Kahwaji
tel.: 608 022 389
e-mail:  raed.kahwaji(zavinac)gmail.com

 

Spolupořadatelem akce je Bensen s.r.o.

ZPĚT na „Akce na Zelňáku“